Što čini kuhinju dobrom kuhinjom?

Jelena Galekovic

09.01.2019.

Kuhinja može biti moderna ili tradicionalna, jednostavna ili raskošna ali svakako bi trebala biti praktična. Planiranje kuhinje, naime, ne trpi pogreške jer one se postupno otkrivaju korištenjem, kada je već kasno za ispravke.

Praktična kuhinja


Kuhinja je svojevrsna radionica koja posebno zahtijeva praktičnost i funkcionalnost. Kao nijedna druga prostorija u stanu, kuhinja mora biti pomno planirana, dobro organizirana i opremljena.

Kod planiranja kuhinje posebno treba obratiti pažnju na sljedeće aspekte: KRATKI PUTEVI KRETANJA, ERGONOMIJU TE PROMIŠLJENO UNUTRAŠNJE UREĐENJE.

 

Kratki putevi kretanja ovise o rasporedu radnih zona kuhinje.

U radne zone ubrajamo zonu zaliha, zonu spremanja, zonu pranja, zonu pripreme i zonu kuhanje/pečenje. Zone su podijeljene prema vrsti zadataka, a zadaci ovise o vašim navikama u kuhinji i to redom u kojem ih radimo u smjeru kazaljke na satu ili suprotno. Planiranje kuhinje prema tom konceptu ima mnoge prednosti te rad u kuhinji može biti jednostavan i učinkovit.

 

 

Ergonomija je izuzetno važna kod planiranja kuhinje, to uključuje prilagođenu visinu radne ploče, odmjereno korištenje prostora za pohranu, funkcionalno izvlačenje za gornje i donje dijelove kuhinje. (te štiti zdravlje)

 

Organizirano unutrašnje uređenje kuhinji daje više zabave i manje stresa. Odložite važne stvari uvijek tamo gdje ih trebate. Iskoristite inteligentna rješenja za organizaciju ladica i izvlaka te tako pohranite svoje zalihe i posuđe učinkovito i praktično. Krajni cilj je kuhinja koja radi za Vas!




Čitajte naš blog

Utjecaj boja na percepciju prostora

Utjecaj boja na percepciju prostora

Jelena Galekovic

Kako boje u interijeru utječu na naše raspoloženje ?

Kako boje u interijeru utječu na naše raspoloženje ?

Jelena Galekovic

Više